Visst blir det kammarkonserter i höst!

Visst blir det kammarkonserter i höst!

Vår nu 39-åriga Kammarmusikförening är en av landets livaktigaste. Tack vare ett gott stöd från Helsingborgs Symfonikers Vänner kan vi årligen erbjuda flera konserter med internationellt kända musiker samt ett flertal framstående musiker från HSO. Bidrag från Helsingborgs stad, Statens Kulturråd, Musik i Syd, Dunkers kulturhus och föreningens medlemmar är förutsättningar för konserternas höga konstnärliga kvalitet. Våra konserter äger vanligtvis rum i Dunkers kulturhus, men höstens planerade hyllning till Beethoven kommer att äga rum i Helsingborgs Konserthus.

Här presenteras det tänkta programmet för höstens kammarkonserter.

Vi har nyligen frågat våra medlemmar om de vågar komma om vi vidtar följande åtgärder:

– Det säljs bara 48 biljetter/konsert – biljetterna släpps 26 augusti kl.10, först till kvarn’!

– Dörrarna till konsertsalen öppnas tidigt så att man kan gå direkt till sin plats och slipper samlas i foajén

– Konserterna kommer inte att ha någon paus, därmed heller ingen kaffe/vinservering, men möjligtvis en kort ”sträcka-på-benen-på-stället-paus” medan artisterna kanske går ut och dricker vatten. Även vår vanliga konsertintroduktion måste utgå.

Det var glädjande nog en majoritet av de som svarade som sade sig vara beredda att komma, vilket innebär att vi nu kommer att genomföra konserterna den 10 september kl.19.00, den 11 oktober och den 3 november! Observera att artisterna 11 oktober och 3 november för samma gage har erbjudit sig att DUBBLERA konserten så att vi kan få in mer pengar. En timmes konsert utan paus!

Söndagen den 11 oktober: Kl. 16-17 och kl. 18-19.

Torsdagen den 3 november: Kl. 17-18 och kl. 19-20.

I den pausen håller vi föreningens årsmöte kl. 18.15.

Vi får äntligen höra DEN LEVANDE MUSIKEN!

Vi återkommer under hösten med besked om vad som gäller för Beethovenhelgen 20-22 november.

/ Styrelsen